Opiskelijoiden mielenterveysviikko

Tiedätkö sen tunteen, kun olet ihmisten joukossa, mutta silti tunnet olosi yksinäiseksi? Tai kun yrität parhaasi mukaan pysyä muiden vauhdissa, mutta jokin sisälläsi estää sinua nauttimasta täysillä? Se voi olla merkki siitä, että mielen hyvinvointisi kaipaa huomiota.

Opiskelijaelämä on monelle meistä haasteellista ja vaativaa. Opiskelijoiden mielenterveysviikkoa vietetään juuri siksi, että haluamme tuoda keskusteluun opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin tärkeyden. Jokainen meistä on tärkeä.

Tänä vuonna kampanjan teemana on yhdenvertaisuus ja erityisesti sosiaalinen saavutettavuus. Ei anneta kenenkään jäädä yksin, sillä jokainen meistä kaipaa hyväksyntää ja ymmärrystä. Olemme kaikki erilaisia ja se on rikkaus. Mutta se voi myös aiheuttaa ahdistusta ja epävarmuutta omasta paikasta ja hyväksytyksi tulemisesta.

Opiskelijoiden mielenterveysviikko on aikaa kohtaamiselle ja avoimelle dialogille sekä omille tarinoille mielen hyvinvoinnista. Tärkeintä on, että puhumme. Avataan siis dialogi, jossa jokaisella on mahdollisuus tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Yhdessä olemme vahvempia ja voimme vaikuttaa yhteisömme hyvinvointiin.

Solixia haluaa rakentaa yhdessä kanssanne mielenterveyteen positiivisesti vaikuttavaa opiskelukulttuuria. Tarjoamme älykkäitä mielen hyvinvoinnin palveluita ja olemme mukana kampanjassa tukemassa arvokasta viestiä. Mielen Hyvinvoinnin Mediakirjasto on hieno työkalu, jonka avulla voit löytää keinoja tukea ja edistää omaa ja muiden hyvinvointia.

Opiskelijoiden mielenterveysviikon ytimessä ovat kampuksilla järjestettävät tapahtumat. Kutsumme sinut ja kaikki muut opiskelijat mukaan järjestämään tapahtumia omalla kampuksellasi. Se voi olla pienikin teko, kuten kaverin kanssa kahville lähteminen tai jonkun seuraan istuminen luentosalissa. Kaikki teot, jotka edistävät yhteisöllisyyttä ja sosiaalista saavutettavuutta, ovat tärkeitä.

#OpiskeluKuuluuKaikille. Ilmaisu, jonka taakse voimme kaikki yhtyä. Jos huomaat jonkun ympärilläsi kaipaavan tukea tai kuulluksi tulemista, pysähdy hetkeksi ja astu askel kohti toista ihmistä. Pieni ele voi parhaimmillaan ratkaista suuren ongelman. Muistetaan pitää toisista huolta.

Tervetuloa mukaan opiskelijoiden mielenterveysviikolle. Yhdessä luomme merkityksellisen ja yhteenkuuluvan viikon, joka edistää mielen hyvinvointia ja vahvistaa opiskelijoiden yhteisöllisyyttä. Yhdessä muokkaamme maailmaa paremmaksi ja kohti mielen hyvinvointia tukevampaa tulevaisuutta.

#OpiskeluKuuluuKaikille #OMTV2024

Samankaltaiset artikkelit