Positiivisen psykologian perusteet
Oma vahvuusprofiili ja vahvuuksien hyödyntäminen
Positiivisten tunnetilojen vahvistaminen ja kiitollisuuden harjoittaminen
Myönteiset ajatusmallit ja optimistinen ajattelu
Merkityksellisyys ja hyvä elämä
Yhteenveto

Positiivisia tunteita edistäviä harjoituksia

Nyt kun olet oppinut tuntemaan myönteiset tunteet ja vahvistamaan niitä, on aika harkita, kuinka voit tehdä näistä muutoksista kestäviä osana omaa arkeasi. Esittelemme muutamia kokeilemisen arvoisia harjoituksia myönteisten tunteiden vahvistamiseksi.

Harjoitus: Positiivinen itsepuhe

Käytä positiivista itsepuhetta vahvistaaksesi myönteisiä tunnetilojasi. Ole ystävällinen itsellesi ja anna itsellesi tunnustusta onnistumisista ja saavutuksista.

Esimerkki: Sen sijaan, että kritisoisit itseäsi virheistä, voit sanoa itsellesi, “Olen oppinut tästä tilanteesta ja teen sen paremmin ensi kerralla.” Positiivinen itsepuhe auttaa lisäämään itsevarmuutta ja myönteisiä tunnetiloja.

Nämä harjoitukset ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka voit vahvistaa myönteisiä tunnetiloja arjessasi. Kokeile näitä harjoituksia ja huomaa, kuinka pienillä muutoksilla voit lisätä iloa, kiitollisuutta ja muita myönteisiä tunteita päivittäisessä elämässäsi. Jatka harjoittelua, ja seuraavissa osioissa saat lisää työkaluja myönteisten tunnetilojen vahvistamiseen.

Harjoitus: Kognitiivinen uudelleenohjaus

Kognitiivinen uudelleenohjaus on tekniikka, joka auttaa sinua tunnistamaan ja muuttamaan negatiivisia ajatusmalleja positiivisemmiksi. Kun olet tietoinen omista ajatuksistasi ja voit havaita negatiiviset automaattiset ajatukset, voit alkaa muuttaa niitä.

Esimerkki: Jos huomaat ajattelevasi, “En koskaan onnistu tässä,” voit muuttaa sen ajatukseksi, “Vaikka kohtaan haasteita, teen edistystä ja oppimista joka päivä.”

Harjoitus: Sosiaalinen tuen hyödyntäminen

Sosiaalinen tuki on elintärkeää myönteisten tunteiden ylläpitämisessä. Vietä aikaa ihmisten kanssa, jotka tukevat sinua ja antavat positiivista energiaa. Ole avoin jakamaan tunteitasi ja ilojasi muiden kanssa.

Esimerkki: Kun jaat onnistumisesi ja ilon hetkesi ystäviesi kanssa, saat lisää tukea ja vahvistusta myönteisille tunnetiloille.

Muista, että myönteisten tunteiden ylläpitäminen vaatii jatkuvaa työtä ja harjoittelua, mutta se on vaivan arvoista. Myönteiset tunteet voivat tuoda elämääsi onnea, tyytyväisyyttä ja merkitystä, ja ne voivat toimia voimavarana haasteiden kohdatessa. Muista, että positiiviset tunteet voivat vaikuttaa hyvinvointiisi ja auttaa sinua kohtaamaan elämän haasteet positiivisemmalla asenteella. Jatka harjoittelua ja anna positiivisten tunteiden virtailla elämässäsi.